Luftlandet

Luftlandet består av ett 30-tal hoppborgar som tillsammans utgör över 2 000 kvm uppblåsbara attraktioner. Den största är vår 150 meter långa och 7 meter höga hinderbana, men det finns även hoppkuddar på 200 kvm resp. 150 kvm, en 7 m hög rutchkana, en 7 m hög klätterpelare, en gigantisk wipeout, romersk brottning, en Discodome med discobelysning och egen musik, bungyrun, gladiatorkamp, boxningsring, traditionell hoppborg, sumobrottning för såväl barn som vuxna, en hoppborg med rutchkana i form av en bil, ett piratskepp, en hoppkudde för yngre barn försedd med skyddsnät, 5m långa hopplarvar, och mycket, mycket mer.

Runt om i leklandet så är det även ett större antal uppblåsbara soffor för att göra vistelsen bekväm för medföljande föräldrar. Fritt Wifi i hela anläggningen!

GENERELLA REGLER
Det är ej tillåtet att ha skor inne i lokalen och det är ett krav att ni har sockar på fötterna under hela vistelsen. Förtäring av mat & dryck får endast ske i anslutning till kafeterian. Alla lekande ska bära det armband som ni får i samband med att ni betalar entré till leklandet. Detta gäller även er med säsongskort som får ert dagsaktuella armband vid varje besökstillfälle. Totalt förbud mot att nyttja hoppattraktionerna på ett vis som de inte är tilltänkta för, t.ex att klättra på väggarna eller taken likväl som att försöka hoppa från en hoppborg till en annan. Vi äger rätten att avvisa besökare som inte följer våra regler likväl som äventyrar sin egen eller annans säkerhet. Utlagda skyddsmattor får inte flyttas.

SPECIFIKA REGLER
I anslutning till varje attraktion finns en roll-Up med gällande regler, vilket bl.a. beskriver hur många som får leka i attraktionen samtidigt. Vissa attraktioner är avsedd för de yngsta barnen och får bara nyttjas av äldre barn om inga barn i avsedd ålder är där för stunden. Du som medföljande vuxen ansvarar för att dina barn känner till alla regler.

SÄKERHET
Det är Konsumentverket som har tillsyn av lekland och när det gäller uppblåsbara attraktioner så regleras säkerhetskraven av standarden SS-EN 14960:2013. Denna standard följer vi till fullo och alla våra hoppborgar har de certifikat som krävs. Vi har dock valt en betydligt högre säkerhetsnivå än vad standarden kräver och har bl.a. införskaffat 2 400 m2 skyddsmattor som täcker golvet mellan attraktionerna.

KOLLEKTIV OLYCKSFALLSFÖRSÄKRING
Även om de flesta barn är försäkrade dygnet runt via skolans olycksfallsförsäkring så har vi tecknat en kollektiv olycksfallsförsäkring i samarbete med Länsförsäkringar, vilken gäller för alla våra besökare. Ta kontakt med personalen i kassan på Hopp & Skoj om olyckan skulle vara framme.

SVERIGES LÄNGSTA UPPBLÅSBARA HINDERBANA!
Inne på STORA Hopp & Skoj så hittar ni bl.a. Sveriges längsta uppblåsbara hinderbana. Vi har inför öppningen i februari förlängt den med två sektioner, vilket nu gör den hela 150 meter lång och ännu roligare (och jobbigare).

Några bilder från leklandet